Diensten

EPC-attesten
Totale energy audits.

Als iemand die een woning bezit, koopt of huurt, is het natuurlijk wenselijk om te kunnen genieten van een comfortabele woonervaring. Een van de fundamentele vereisten om dit woongenot te bereiken, is de beschikbaarheid van energie. Energie is essentieel om de woning op een warme en aangename manier te verwarmen, evenals voor de uitvoering van onze dagelijkse bezigheden. Het daadwerkelijke energieverbruik hangt sterk af van de aard van de woning zelf. Hieruit is het concept van het energieprestatiecertificaat voortgekomen, met als doel het bevorderen van inzicht in de energie-efficiëntie van woningen.

Wat is een EPC-attest?

Een energieprestatiecertificaat, vaak afgekort als EPC-attest, is een officieel document dat de mate van energie-efficiëntie van jouw wooneenheid of gebouw weergeeft. Elk huis wordt aan de hand van dit certificaat ingedeeld in een categorie variërend van A+ (zeer energiezuinig) tot F (zeer energieonzuinig). Het EPC-attest biedt tevens inzicht in de berekende energiescore, welke het geschatte jaarlijkse energieverbruik aangeeft per vierkante meter bruikbare vloeroppervlakte (uitgedrukt in kWh/m² jaar).

De beoordeling die aan jouw woning wordt toegekend, hangt sterk af van factoren zoals de gebruikte isolatiematerialen in de bouwschil en de aanwezige technische installaties.

Waarom heb je een EPC-attest nodig?

Het EPC verschaft vooraf informatie aan potentiële kopers of huurders over de mate van energie-efficiëntie van een woning. Met behulp van het energielabel kunnen potentiële geïnteresseerden een inschatting maken of een specifieke woning al dan niet aanzienlijke energiekosten met zich mee zal brengen.

Indien je van plan bent om je woning te verkopen of te verhuren, ben je wettelijk verplicht om het energielabel van de woning te vermelden in alle advertenties die je plaatst om de woning op de markt aan te bieden. Als je dus het voornemen hebt om te verkopen of te verhuren, is een energieprestatiecertificaat onmisbaar.

Welk EPC heb je nodig?

Sinds 10 jaar is het hebben van een energieprestatiecertificaat vereist bij de verkoop en verhuur van woningen, appartementen en studio’s. Vanaf het jaar 2020 geldt deze verplichting ook voor kleine niet-residentiële eenheden. Deze certificaten worden opgesteld door een erkende energiedeskundige en worden onderverdeeld in twee types: ‘EPC bouw’ en ‘EPC voor bestaande woning’.

Om het proces van het aanvragen van jouw energieprestatiecertificaat moeiteloos te laten verlopen, hebben we onze keuringsdiensten opgedeeld op basis van verschillende categorieën. Op deze manier kun jij eenvoudig en snel online jouw EPC-attest aanvragen.

Welke EPC soorten stellen we op?

Je kan bij Electro Persyn terecht voor energie audits. Electro Persyn is beëdigd schatter voor een EPC type A.